Delfinterápia Csollák László

Üdvözlöm, Csollák László vagyok, a Delfinterápia Kft. ügyvezetője.

2009 nyarán kezdetem el foglalkozni a delfinterápia tanulmányozásával és arra a megállapításra jutottam, hogy az olvasott tudományos kutatások, valamint élménybeszámolók alapján hiteles és eredményes alternatív gyógymódról van szó.

Delfinterápia Marmaris

Ezt a tényt az is alátámasztja, hogy Németországban és Ausztriában a társadalombiztosítás közvetett módon támogatja a delfinterápiát, ami egy újabb bizonyíték volt arra, hogy a módszer működik. Úgy gondoltam, hogy ezt a lehetőséget az itthoni sérült gyermekek szüleivel és az ilyen területen tevékenykedő szervezetekkel is meg kell ismertetni. Keresnem kellett tehát egy terápiás központot, amely földrajzilag olyan helyen található, ahova az eljutás a beteg gyermekek számára is vállalható, az infrastruktúra jól kiépített, a szállás közel esik a központhoz és körülményei biztosítottak kerekes székkel való közlekedésre is. Több központot is tanulmányoztam, míg végül a törökországi Marmarisra esett a választásom, amely minden elvárásomnak megfelelt. 2011 nyarán személyesen is meglátogattuk őket a feleségemmel, ahol számos élménnyel gazdagodtunk, kezdve a reggeli konyhatakarítástól az élelem és vitaminok kiporciózásán keresztül a delfinekkel való foglalkozásig és együtt úszásig. Lehetőségünk volt belelátni a kezelés folyamatába, ami egy meglehetősen intim közegben zajlik, a gyermek, a terapeuta és szükség szerint a szülők bevonásával. Az egész központ vezetője egy német úr, aki több mint negyven éve búvárkodik és tanulmányozza a tenger élővilágát. Sokat mesélt nekünk arról, hogy milyen nomád és szegényes körülmények között kezdték el a delfinekkel való gyógyítást és hogy miként sikerült egy jól szervezett, nemzetközi gárdát fölvonultató, profi csapattá válniuk.

Mindezen élményeim és tapasztalataim alapján arra a következtetésre jutottam, hogy egy rendkívül felkészült, segítőkész és barátságos társasággal van dolgom, akik ezt a tevékenységüket a hivatásuknak tekintik, és nagy szeretettel végzik. A terápiás központ legénysége között német delfinterapeuták, mexikói delfin trénerek, orosz fizikoterapeuták és török lovasterapeuták is megtalálhatók.

    Kérdések és kapcsolat

    Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken!

    E-Mail:
    Telefon: +36 70 601 0890